20.10_Bungalow_Nuenen-©_Hoogstede_Architectuur-20.10-CAM_009_02-20210727-1.jpg

Vernieuwen met behoud van karakter

Met de vakantieperiode in zicht is het tijd voor een zonnige prent om de spotlight te richten op wederom een bijzonder project. Sinds oktober vorig jaar heb ik het voorrecht om samen met opdrachtgevers Marianne en Jos te werken aan de verbouw en uitbreiding van de sfeervolle jaren ’60 bungalow in Nuenen die zij vorig jaar kochten.

De oorspronkelijke bungalow is in energetisch opzicht sterk verouderd. Eerder deze maand was goed te ervaren dat de energie-eis TO-juli in ruime mate overschreden wordt door de matige isolatie van het dak. Met het hoogwaardig isoleren van de gebouwschil en de vernieuwing en modernisering van de installatietechniek zal het comfort na de ingrijpende verbouwing dan ook veel hoger zijn!

Bij het ontwerp van de renovatie en uitbreiding is het concept van het oorspronkelijke ontwerp, metselwerk schijven waartussen houten kozijnen en geveldelen, zoveel mogelijk gerespecteerd en voortgezet. Daarbij zijn materialen gekozen die de onderhoudsgevoelige houten kozijnen, geveldelen en dakranden vervangen.

Tegelijk met het architectonisch ontwerp tekende KIM DE MAN voor het interieur en ontwierp Marjolein Zoon de nieuwe tuin. Zo ontstond een totaalontwerp waarin alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn.

Speciale dank aan Koen van Heeswijk voor zijn inbreng!

Meer informatie over dit project is <<<HIER>>> te vinden.